• Follow Us on Facebook
 • Biserica Ortodoxă Moldovenească “Nașterea Maicii Domnului”

  Contacte
 • Associazione Moldavi Nel Veneto Per La Solidarietà – ONLUS

  https://padovaortodoxa.files.wordpress.com/2014/04/stema-asociatie1.jpg
 • pravoslavie.ru

  Православие.Ru
 • RSS Calendar Ortodox

  • Si è verificato un errore; probabilmente il feed non è attivo. Riprovare più tardi.
 • RSS Православие.Ru

  • Si è verificato un errore; probabilmente il feed non è attivo. Riprovare più tardi.
 • Bine ati venit!

  • 69,527 vizite
 • Annunci

Bunăvestirea

buna-vestireBunăvestirea Preasfintei Stăpânei noastre, de Dumnezeu Născătoarei şi pururea Fecioarei Maria

Cînd Preasfînta Fecioară a încheiat cel de al paisprezecelea an al vieţii ei pe pămînt şi a intrat în al cincisprezecelea, după ce a petrecut deci unsprezece ani deplini în Templul de la Ierusalim slujind Domnului, preoţii i-au spus că, după Lege, ea nu mai poate rămîne în Templu, ci trebuie să se logodească cu bărbat şi să intre în viaţa căsătorită.

Mare le-a fost mirarea preoţilor să o audă pe Fecioară zicîndu-le că inima ei şi viaţa ei şi-a dăruit cu desăvîrşire lui Dumnezeu şi că doreşte să rămînă fecioară pînă la moarte, nevoind să se mărite cu nimeni! Atunci, prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, marele preot Zaharia, tatăl înaintemergătorului, plin fiind de Duhul Sfînt, şi în acord cu ceilalţi preoţi, a adunat laolaltă doisprezece bărbaţi necăsătoriţi din Tribul lui David, spre a alege dintre ei pe unul care să voiască să o ia pe Maria de soţie, ţinînd-o la casa lui şi purtînd grijă de ea, fără ca să-i strice fecioria. Aşa a fost ea logodită cu bătrînul losif din Nazaret, cu care se şi înrudea.

În casa lui Iosif, Preasfînta Fecioară a continuat să trăiască precum o făcuse şi în Templul lui Solomon, petrecîndu-şi timpul în citirea Sfintelor Scripturi, în rugăciune, în cugetări dumnezeieşti, în postiri şi în lucrul mîinilor. Ea rareori ieşea din casă, şi era cu desăvîrşire înstrăinată de lucrurile şi evenimentele lumeşti.

Ea vorbea foarte puţin cu oricine ar fi fost, şi niciodată fără să fie neapărată nevoie. Cel mai des grăia cu cele două fiice ale lui losif. La plinirea vremii, după proorocia lui Daniil, şi cînd lui Dumnezeu bine I-a plăcut să împlinească făgăduinţa Lui făcută lui Adam şi Prorocilor, marele Arhanghel Gavriil a venit înaintea Fecioarei în cămara ei şi, aşa cum scriu unii scriitori bisericeşti, chiar la momentul în care ea ţinea deschisă Cartea Prorocului Isaia şi cugeta la cuvintele lui iată, Fecioara va lua în pîntece, şi va naşte fiu, şi vor chema numele lui Emanuel (Isaia 7 : 14). Arhanghelul Gavriil i-a apărut în toată strălucirea lui îngerească şi a salutat-o astfel: „Bucură-te cea plină de har, Domnul este cu tine!”, şi toate celelalte care se află scrise în Evanghelia Sfântului Apostol şi Evanghelist Luca (1 : 28).

Cu această Vestire, şi cu umbrirea Fecioarei de către Duhul Sfînt a început restaurarea şi mîntuirea tot neamului omenesc şi a întregii zidiri. Istoria Noului Testament cu aceste cuvinte îngereşti începe, care au fost rostite către Fecioara Maria: „Bucură-te, cea plină de har!” Aceasta vrea să arate că Noul Testament cu adevărat bucurie aduce omenirii şi întregii zidiri.

De aceea acest luminat Praznic al Buneivestiri se numără nu doar printre cele mari ale bisericii, ci este şi unul al marii bucurii.

Annunci

Una Risposta

 1. L’ha ribloggato su Biserica Ortodoxa "Nasterea Maicii Domnului".

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: