• Follow Us on Facebook
 • Biserica Ortodoxă Moldovenească “Nașterea Maicii Domnului”

  Contacte
 • Associazione Moldavi Nel Veneto Per La Solidarietà – ONLUS

  https://padovaortodoxa.files.wordpress.com/2014/04/stema-asociatie1.jpg
 • pravoslavie.ru

  Православие.Ru
 • RSS Calendar Ortodox

  • Si è verificato un errore; probabilmente il feed non è attivo. Riprovare più tardi.
 • RSS Православие.Ru

  • Si è verificato un errore; probabilmente il feed non è attivo. Riprovare più tardi.
 • Bine ati venit!

  • 66,717 vizite
 • Annunci

Floriile – Intrarea Domnului in Ierusalim

intrarea-ierusalim

Iuibiți creștini,

Sarbatoarea Intrarii Domnului Hristos in Ierusalim este cunoscuta in popor sub denumirea de Florii, pentru că, în Ierusalim la-u întîmpinat pe Domnul toți cu flori și cu mlădițe de crenguțe înverzite. 

Ce însemnătate are această sărbătoare?

Biserica vede in aceasta sarbatoare înaintarea lui Hristos spre jertfa de pe cruce de bună voie. El putea sa evite moartea, însa, o primeste de buna voie pentru a o birui. Lui nu-i este impusă moartea ca o necesitate, așa cum ne este impusă nouă. De aceea El moare pentru alții, pentru noi, nu pentru Sine. El nu avea păcatul imprimat in firea Sa, ca noi toți, pentru că S-a nascut ca om prin voia Sa.

Toți lau primit pe Domnul cu bucurie că a venit să le rezolve problemele lor materiale și criza economică, dar Domnul Iisus, nu a venit pentru cele materiale ci pentru cele spirituale. Că omul atît de mult a degradat moral și spiritual că nu se mai gîndea la Dumnezeu și la suflet, ci numai și numai la trup și cele pămîntești. Oamenii au omorît cu păcatele sale toate calitățile spirituale ce duc spre veșnicie, nimeni dintre oameni nu mai putea face nimic, numai Domnul Dumnezeu putea să salveze omenirea cea atît de mult rătăcită și perdută. 

Deci, criza nu era materială ci spirituală, căci cînd începe să fie criză materială, înseamnă că omul a omorît partea ce-a spirituală și numai gîndește corec. Toate problemele și neajunsurile materiale e din pricina că, omul le-a pus pe primul plan cele trecătoare și nu pe cele veșnice, adică pe cele făcute mai presus de Făcătorul. Pentru aceasta fraților suferim și noi astăzi din pricina crizei că, omul din nou să depărtat de Dumnezeu și de voia Lui, din nou sa rătăcit în cele trecătoare și peritoare.

Floriile și ramurile de salcie.

Dupa modelul multimii din cetatea Ierusalimului care l-a intampinat pe Mantuitorul cu ramuri de finic, Biserica Ortodoxa a randuit ca in aceasta zi sa imparta credinciosilor ramuri de salcie binecuvantate. Ramurile de salcie simbolizeaza biruinta asupra mortii. In duminica Floriilor, Biserica a randuit sa fie dezlegare la peste. In seara acestei duminici, incep deniile din saptamana Sfintelor Patimi. 

Doamne ajută.

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: