• Follow Us on Facebook
 • Biserica Ortodoxă Moldovenească “Nașterea Maicii Domnului”

  Contacte
 • Associazione Moldavi Nel Veneto Per La Solidarietà – ONLUS

  https://padovaortodoxa.files.wordpress.com/2014/04/stema-asociatie1.jpg
 • pravoslavie.ru

  Православие.Ru
 • RSS Calendar Ortodox

  • Si è verificato un errore; probabilmente il feed non è attivo. Riprovare più tardi.
 • RSS Православие.Ru

  • Si è verificato un errore; probabilmente il feed non è attivo. Riprovare più tardi.
 • Bine ati venit!

  • 76.938 vizite
 • Annunci

Predică la Învierea Domnului

??????????

“Nici o altă sărbătoare nu ținteste atît de sus și nu potolește setea și foamea duhului omenesc”

Învierea lui Hristos

“Învierea lui Hristos este cel mai mare eveniment din istorie. Este ceea ce diferentiaza crestinismul de orice alta religie. Celelalte religii au capi muritori, in vreme ce Capul Bisericii este Hristos, Care a inviat din morti.

Învierea lui Hristos a insemnat innoirea firii omenesti, replamadirea neamului omenesc si trairea realitatii eshatologice.

Nu putem vorbi despre Inviere in afara Rastignirii, deoarece Rastignirea si Invierea sunt cei doi poli ai vietii mantuitoare, asa cum se canta in Biserica: „a venit, prin Cruce, bucurie la toata lumea. Totdeauna binecuvantand pe Domnul, laudam Invierea Lui”, sau: „Crucii Tale ne inchinam, Hristoase, si sfanta Invierea Ta o slavim”.Deoarece Invierea lui Hristos are o mare insemnatate pentru viata credinciosului, in Biserica se vorbeste in permanenta despre ea. Sfantul Apostol Pavel spune in mod clar: Iar daca Hristos nu a inviat, zadarnica este credinta voastra (I Cor. 15,17).

Adevarul si puterea credintei se datoreaza marelui eveniment al Invierii lui Hristos. Fara acest adevar, crestinii sunt mai de plans decat toti oamenii (I Cor. 15,19).

In Iisus Hristos, moartea a fost omorata. De aceea, crestinii canta “Hristos a inviat din morti cu moartea pe moarte calcand…”. Suferinta si moartea Mantuitorului Iisus se va desavarsi in Inviere ca trecere la viata vesnica. Astfel, Pastele cuprinde, deodata, Taina Crucii si a Invierii, taina mortii si a vietii vesnice, taina vietii pamantesti si taina vietii ceresti. Prin Inviere, trupul pamantesc al lui Hristos Cel rastignit nu mai revine la viata pamanteasca, stricacioasa si trecatoare ci la viața cea nestricaciosă și veșnică. Trupul inviat al lui Hristos a intrat deja in imparatia cerurilor; El a trecut de la existenta biologica sau pamanteasca la existenta “teologica”, cereasca si vesnica. Iisus Cel inviat nu mai moare niciodata, El este vesnic viu (Apocalipsa 1, 8 ťi 17-18; 2, Asadar, “Moartea nu mai are stapanire asupra Lui” (Romani 6, 9). Aceasta Inviere a promis-o tuturor celor care cred in El cu adevarat.

Sărbătoarea Învierii Domnului este cea mai aşteptată sărbătoare a creştinilor. Şi pe bună dreptate, fiindcă ea ne introduce în atmosfera celui mai important eveniment din istorie, în care s-a implicat în mod direct Însuşi Creatorul a toate. Evenimentul este cu atât mai important cu cât însăşi sintagma „Învierea Domnului” care constituie mărturisirea unui adevăr fundamental „pentru noi şi pentru mântuirea noastră” (Simbolul credinţei), a fost încă de la început contestată de unii şi e contestată până în zilele noastre. Dacă Hristos a înviat, şi dacă, prin urmare, şi noi vom învia, se cuvine să-i urmăm preceptele şi învăţăturile în aşa fel încât învierea noastră să fie înviere spre viaţă nu spre judecată. Şi, mai mult decât atât, suntem datori să mărturisim alături de semenii noştri, dar şi împreună cu atâţia înaintaşi adormiţi în dreapta credinţă şi în nădejdea propriei lor învieri că „Hristos a înviat!”.

Paște fericit tuturor!

Învierea Domnului 2014,
Preotul Paroh Vasile Șestovschi, Padova.It.

Annunci

Una Risposta

 1. L’ha ribloggato su Biserica Ortodoxa "Nasterea Maicii Domnului".

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: