• Follow Us on Facebook
 • Biserica Ortodoxă Moldovenească “Nașterea Maicii Domnului”

  Contacte
 • Associazione Moldavi Nel Veneto Per La Solidarietà – ONLUS

  https://padovaortodoxa.files.wordpress.com/2014/04/stema-asociatie1.jpg
 • pravoslavie.ru

  Православие.Ru
 • RSS Calendar Ortodox

  • Si è verificato un errore; probabilmente il feed non è attivo. Riprovare più tardi.
 • RSS Православие.Ru

  • Si è verificato un errore; probabilmente il feed non è attivo. Riprovare più tardi.
 • Bine ati venit!

  • 82.901 vizite

Preot paroh

clip_image0021

Preotul Vasile Şestovschi, născut la 23 septembrie, 1975 în satul Nicoreni, Drochia într-o familie de creştini. În anul 1991 absolbeşte şcoala din satul natal.  Din anul 1991-1996 este absolvent al Seminarului Teologic de la Noul-Neamţ, Chiţcani . Pe 13 noembrie  1994 este hirotonit  diacon şi pe 18 decembrie 1994 este hirotonit ca preot în fosta Catedrală, Biserica Sf.Mare Mucenic Teodor Tiron. Prin binecuvîntarea ÎPS Vladimir Mitropolitului Chişinăului şi a întregii Moldove îşi începe activitatea de preot paroh în biserica din satul Năpadova, Camenca pînă în anul 2001.

În 2001, prin binecuvîntare, face studii la Şcoala Gregoriană din Roma, secţia Teologie Ortodoxă timp de un an,în acelaşi an duce ascultare la biserica Rusă Ortodoxă „Sf. Nicolae”din Roma.
În 2002  se întoarce în ţară şi slujeşte în calitate de al 2-lea preot la biserica Sf.Luca  (pe atunci în construcţie) de pe lîngă Spitalul Republican.
Prin binecuvîntarea ÎPS Vladimir Mitropolitului Chişinăului şi a întregii Moldove şi prin decretul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse SS Alexei al II-lea din cadrul Sinodului Patriarhiei Ruse din 26 decembrie, 2002 primeşte binecuvîntare pentru a deschide  o nouă parohie, pentru creştinii ortodocşi din oraşul Udine şi în alte orase din Italia.
În luna septembrie  2003, prin binecuvîntarea mitropolitului de Smolensc şi Caliningrad Chiril (în prezent Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse), şi al Arhiepiscopului de Corsun (Paris), Inochentie, preotului Vasile Şestovschi i se binecuvintează de a deschide şi întemeia o nouă parohie pentru numeroşii creştini ortodocşi moldoveni din or.Padova.           Pe 14 octombrie este savîrşită prima slujba în parcul Garibaldi. Pe data de 12 decembrie 2003  preotul Vasile Şestovschi este numit în calitate de preot paroh de autoritatile bisericii sus numite, pentru comunitatea moldovenilor  ortodocşi din Padova.
Deoarece pe 14 octombrie 2003 de Acoperămîntul Maicii Domnului s-a săvîrşit prima rugăciune la Padova, peotul paroh a hotărît ca biserica să fie numită în cinstea „NAŞTERII MACII DOMNULUI” astfel avînd-O ca ocrotitoare, rugătoare şi grabnic ajutătoare.             În 2007 absolveşte Academia Teologică Ortodoxă din Chişinău.
Periodic parintele Vasile oficiază slujbe în parohiele noi deschise  Rovigo, Este, Trieste şi Beluno.
Adresa:  via Santi Fabiano e Sebastiano 134. Padova, Italia 35100.                            Preotul Paroh Vasile Şestovschi Tel.fax:+39 0499330501. Cel:+39 329 3241634        poşta elec. p.vasilesestovschi@yahoo.it


2 Risposte

 1. Fiecare din noi este pictorul propriei sale vieţi,sufletul este pînza,virtuţele sunt culorile,iară Hristos este modelul pe care trebuie să-l pictăm.

 2. multumim Domnului ca va adus la noi

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: